Spare penger med refinans av gjeld

refinans-gjeld

Refinansiering betyr at man for eksempel samler kredittkortgjeld og andre smålån i ett større lån.

Fordelene med dette er flere. Man får bedre oversikt med færre kreditorer, man får kanskje lavere rente og man betaler bare gebyrer på ett lån.

Hvis man holder på å miste oversikten over gjelden man har, eller føler at renter og gebyrer spiser opp alt man betaler inn – så er dette et godt tegn på at man bør vurdere refinansiering. Man kan spare både tid og penger.

Refinansiere kredittkort

Kredittkortgjeld er kanskje den første gjelden man bør vurdere å refinansiere. Med de høye rentene man betaler på et kredittkort er det nesten umulig å få kontroll på gjelden hvis man vel har begynt å miste den.

Hvis man vil gå ekstra dramatisk til verks kan man refinansiere kredittkortgjelden, og så kanskje avslutte et eller flere av sine kredittkort. Det kan være lurt å bruke kredittkort disiplinert, men for oversiktens skyld så er det kanskje greit å kutte det.

Kvitte seg med dyre smålån

Hvis man har mange smålån av ulike slag så kan det være lurt å søke refinansiering av lånene. Det kan være rester av forbrukslån som man har tatt opp tidligere, handlekontoer og andre små summer.

Med et større lån så kan man ofte både få bedre rente og dermed betaler man bare gebyrer på ett lån. Det kan ha stor betydning for regnestykket, hvis man for eksempel betaler gebyrer på ti ulike lån som kan reduseres til ett.

Steg for steg

For å ordne refinansiering kan man enten bruke sin egen bank eller en frittstående lånemegler eller et annet selskap som tilbyr kreditt. Hvis man har boliglån så kan det være en god plan å først høre med banken om det er mulig å refinansiere smålån inn i boliglånet.

Er ikke dette mulig, så kan man sjekke om banken kan tilby et eget lån. Det finnes også lånemeglere som sjekker ulike tilbud og finner det som har best betingelser.

Noen tips fra meg

Som jeg nevnte i den første artikkelen så er det også mange banker som refinansierer. Men det gjelder også næringslivet generelt, slik som selskapet DOF med 13,5 milliarder i gjeld.

Jo raskere man rydder opp i gjeld som holder på å komme ut av kontroll, desto bedre er forutsetningene for å finne en god løsning. Prøv derfor å samle kreditter og lån med en gang man merker at man begynner å miste kontrollen.

Hvis man lar det gå for langt vil renter og gebyrer bli en for tung belastning og gjelden vil vokse måned for måned. Det kan da også være for sent for refinansiering. Det er lurt å ta tak i det med en gang.